Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds (2009)

E deja pe locul 35 in Top 250 imdb, are incasari semnificative, e regizat de Quentin Tarantino si il are pe Brad Pitt in rol principal.

Astea ar fi suficiente motive si pentru barbati si pentru femei sa vrea sa vada filmul asta.

Tarantino nu se dezminte. Isi imprima din nou stilul caracteristic de desfasurare al evenimentelor, al scenele sangeroase (desi ma asteptam la mai multe, dupa Kill Bill) si al umorului (scena care implica limba italiana este de tinut minte). Apropo de Bill, coloana sonora a IB mi s-a parut mult prea apropiata de el.

Nici Pitt nu e mai prejos, se potriveste perfect pentru rolul sau, la fel de bine cum s-a potrivit si in Fight Club.

Filmul nu e o povestire istorica, e mai degraba o razbunare transpusa in film, o refulare care a adus cu ea o desfasurare inedita a evenimentelor din al 2lea razboi mondial.

Filmul asta a reusit sa imi genereze o stare de nerabdare ca aceea produsa de vreun film de suspans, desi nu ma asteptam la asta. Poate si din cauza incertitudinii asupra povestirii, daca e reala sau nu, pana la final.

Deci da, merita.

Nota mea: 8.5/10

Tags: , , ,
| September 7th, 2009 | Posted in Filme |

4 Responses to “Inglourious Basterds (2009)”

 1. magda Says:

  ai voie si cu jumatati de punct? :) Mie mi-au placut foarte mult personajele, erau aproape suparator de expresive. Si mi-a mai placut si mai mult melanjul de limbi, era foarte misto faptul ca nemtii vorbeau germana si francezii franceza si brad pitt texana si churchill engleza britanica.

 2. Razvan Says:

  scala de la 1 la 10 e prea ingusta :D

 3. veone Says:

  Exact, starea de nerabdare de care ziceai e cea mai buna descriere a senzatiei induse de filmul asta, mai ales din ultima parte! Doamne, ce film, ce actor austriac (col. Landa), ce fata frumoasa si talentata (Shosanna)…

 4. Razvan Says:

  spre rusinea mea am uitat sa il mentionez pe Landa, care chiar mi-a placut :)

Leave a Reply