La o bere peste 18 ani

Ieri am fost la botez. Si nu orice botez ci cel in care l-am nasit pe Alex, noul venit in familia hanovrenilor mei prieteni :)

Si eu si parintii lui am fost si de data asta minunati de bogatia obiceiurilor noastre de botez. Atat de multe si de multe ori lipsite de sens incat e imposibil sa le afli inainte de procesiune :)

M-a amuzat cel mai mult partea din biserica, unde, in calitate de nas am fost somat de catre nea parinte sa ma lepad de satana de 3 ori, apoi sa mai confirm de 3 ori ca m-am lepadat, intrand in turma lui de crestini, stiind evident cat de mult imi place mie sa fac parte din turme. Dupa care l-am scuipat de 3 ori. Stati linistiti, asa vrea Cel de Sus, nu a fost vreo razvratire la adresa preotului :) A urmat procesiunea in sine, cu bagatul in ligheanul cu apa a lui Alex , care a rezistat eroic ritualului abia schitand vreo 2 planseste cand a fost scufundat in apa. M-am amuzat cand l-am vazut pe popa scobindu-se de cateva ori in nas, eliminand cateva bilute (sfintite probabil) si la sfarsit cand am dat spaga binecuvantata. Actul asta de pura spiritualitate s-a intamplat in cel mai “sfant” loc din biserica, in altar bineinteles. As fi considerat-o donatie, dar ma indoiesc ca banii astia vor ajunge unde trebuie :)

Lasand relele la o parte, Alex m-a fixat cu privirea mai tot timpul cat am fost in raza lui vizuala de parca imi zicea: bai lasa prostiile, o facem si pe asta sa fie lumea fericita si ne facem noi de cap dupa aia :)

Asa ca am purces la restaurant, ne-am simtit bine si ziua s-a incheiat cu complexul proces de a-l imbraca pe personajul principal. A fost pentru prima data cand am imbracat un puradel asa de mic :lol: . De la caldura din camera dar si de la intensa mea concentrare, la sfarsit, cand Alex se uita la mine de parca imi zicea: hai frate ca mai repede ma imbrac singur! :D, eram un lac de transpiratie spre amuzamentul mamei lui si al Magdei.

Inchei cu un mesaj pentru Alex, pe care mi-ar placea sa il citeasca la majorat: acu’ bem o bere dar acum 18 ani erai in curu’ gol in fata mea si iti puneam sosete in picioare :D

Alex

Alex

Tags: ,
| May 25th, 2009 | Posted in Chestii fun, Filosofie de buzunar |

8 Responses to “La o bere peste 18 ani”

 1. pantagruel pantagruel Says:

  nu ai zis nimic de mesajul care il transmite Alex popei :) nu de alta dar poate nu toata lumea observa acel degetzel :)
  e bine ca gandeste ca mine…macar acum ca mai tarziu…

 2. Razvan Says:

  am vrut sa las la intepretarea privitorilor :D

 3. Gabi Tache Says:

  a fost ok duminica, good job.

 4. magda Says:

  Hai ma’, ca nu mai era in fundu’ gol cand ii puneai sosetele :P oricum a fost de un calm dezarmant toata ziua.

 5. Razvan Says:

  mare diferenta nu era, oricum ideea conta :P

 6. catalin Says:

  Sa iti traiasca finutzu, sa fie sanatos …si desigur sa ne invite la o bere (vin rosu) cand o sa faca frumoasa varsta de 60 de ani :)

 7. Razvan Says:

  mersi mersi :) mai traim noi atunci? :))

 8. pantagruel pantagruel Says:

  traim…in gandurile nepotilor deah…

  multumim pentru urari Catalin!

Leave a Reply