Made in RO

O data cu c**** asta (a devenit un cuvant tabu si nici eu nu vreau sa mai aud de el) am tot auzit indemnuri sa cumparam produse romanesti. Stiu, a trecut ceva timp de cand Basescu ne indemna sa cumparam lapte si unt romanesc, dar eu procesez mai greu si abia azi scriu despre asta :D

Sunt roman si sustin ca acolo unde este posibil ce e romanesc merita ajutat, inclusiv producatorii romani. Sunt un fan declarat al iaurturilor napolact sau zuzu, apa minerala perla harghitei, fructelor si legumelor romanesti, si multor alte produse de sorginte locala. Dar nu as merge pana acolo incat sa declar ca trebuie sa cumparam numai produse romanesti pentru a ne salva economia.

O economie sanatoasa nu creste din mila cumparatorilor sau din heirupismuri patriotice oarbe. O economie sanatoasa creste prin strategii eficiente de management, marketing, productie, distributie, etc. Nu poti cumpara orbeste produse care nu corespund cu nevoile tale.

Ale noastre dragi firme inca sufera imens la capitolele de management si marketing, lucru tradus prin faptul ca producatorii locali nu stiu ce nevoi au clientii lor pentru a le putea oferi produsele de care au ei nevoie. Eu unul nu vreau sa stimulez un producator care habar nu are ce trebuie sa vanda, care nu isi organizeaza eficient activitatea si care propovaduieste in continuare romanismul “lasa ca merge si asa”. Ori indemnul asta la a cumpara romaneste cred ca face exact asta, ii ajuta pe cei care o lipesc cu scoci pe unde curge, in defavoarea celor care chiar fac ceva cu cap.

Asadar, cumpara romaneste dar numai daca merita! :)

Tags: , ,
| April 29th, 2009 | Posted in De zi cu zi |

Leave a Reply