Munca acasa vs. Control

Ca tot scriam despre controlul netului la serviciu si despre munca de acasa, m-am gandit sa le combin :)

O problema importanta pentru care firmele mari nu adopta inca programe de munca de acasa pe scara larga cred ca este controlul si urmarirea angajatilor. Nu controlul ala nebun pe care il practica unii, ci mai degraba o asigurare ca omul isi face treaba.

Dupa cum mai scriam, acasa sunt destule “tentatii” care sa te fure de la munca pe care o ai de facut. Unii rezista, altii nu prea.

Cheia cred ca sta, dupa cum ziceam si anterior, in unelte de masurare a performantei cat mai precise, dar asta nu e singura problema. Mai ramane de rezolvat modul de gandire al managerilor. Care trebuie sa inteleaga utilitatea unui sistem de monitorizare a muncii fiecaruia, sa il aplice si sa treaca peste teama ca angajatul va sta acasa si se va uita la TV sau va pierde timpul pe net.

Ca orice schimbare importanta si munca de acasa isi are potrivnicii ei. Chiar daca exista acum telefon mobil, internet cu toate aplicatiile de comunicare (instant messaging, email, etc) managerii inca vor sa aiba sub priviri, la propriu, subalternii.

Tags: , ,
| March 12th, 2009 | Posted in De zi cu zi |

Leave a Reply