Updated: Munca de acasa

Au trecut deja vreo 7-8 luni de cand am trecut la munca de acasa si ma gandeam ca e util un update pentru cei interesati.

Ca o mica mentiune, munca mea de acasa presupune si un altfel de program de lucru, care incepe undeva pe la 12-1 la pranz si se termina noaptea pe la aceleasi ore, cu mici pauze :)

Nu pot spune ca au aparut surprize importante fata de ce ma asteptam eu. Viata sociala s-a diminuat destul de mult, cu exceptia weekendului. Am mai mult timp la dispozitie si mai multa liniste pentru munca propriu-zisa, deci nu mai am nici un fel de distragere, spre deosebire de munca de birou unde mai gaseam ocazie de cate vreo gluma cu colegii. Am castigat timp in general. pentru ca nu il mai pierd prin trafic, de aici si mai mult timp pentru blog :)

Nu regret alegerea, mai ales din perspectiva independentei. Trebuie sa recunosc ca a fost nevoie de putina acomodare cu faptul ca nu mai am un sef. Daca atunci cand eram angajat mai faceam unele chestii pentru ca asa vroia sefu, acum nu prea mai e asa. Constientizez mai bine ce trebuie sa fac pentru afacere, nu pentru ca imi spune cineva ci pentru ca e pentru binele firmei. Daca vreti e un fel de maturizare.

Vom mai vedea ce se mai intampla peste inca 6-7 luni :)

Ah era sa uit: si prietena cred ca e mai multumita asa decat sa ma stie ca umblu brambura noaptea pe la nu stiu ce birou :))

Tags: , ,
| November 28th, 2008 | Posted in Diverse aberatiuni |

7 Responses to “Updated: Munca de acasa”

 1. pantagruel pantagruel Says:

  sefi intotdeauna o sa ai, in cazul de fata seful e clientul…

  viata sociala e un termen foarte relativ, faptul ca vorbesti cu oameni pe net nu se numeste ca socializezi? sau faptul ca manage-uiesti pe cineva de la distanta nu se pune? practic tu restrangi viata sociala doar la intalnirea fizica cu colegii de munca, ca practic asta faceai inainte:)

  eu cred ca ce faci acum e identic cu orice activitate pe care ai incepe-o independenta, pe cont propriu. tu nu ai trecut de la munca la birou la munca acasa. tu ai trecut de la corporatie la liber-profesionism. faptul ca muncesti acasa e subiectiv, si oricum nu cred ca va mai dura prea mult pana la inchiriatul unui mic office(la anul maybe?) chestie care poti sa o faci chiar de acum daca ti se pune pata.

  fetele intotdeauna sunt bucuroase sa isi stie barbatii acasa ca deh…e periculos out there…prea multe fuste scurte :)

  am atins toate punctele?

 2. Razvan Says:

  viata sociala e aia in care iesi in timpu sapt dupa servici in oras si nu stai ca viermele in casa ;)

  stiu ca e temporar, da nu inseamna ca nu e :)

 3. Razvan Says:

  messenger nu e egal cu comunicare reala, e una virtuala in care te inchizi intr-o cochilie si ai timp pana citesti si ai timp sa raspunzi altceva, nu e comunicare e mail mai rapid :)

 4. pantagruel pantagruel Says:

  Declar ca n-am rabdare sa citesc tot si nici nu stiu sa scriu :) mie imi place sa pun amprenta mai degraba, sau sa dau cu X :)))

  nu vreau sa fiu flamer p’aci :P

  deci revenind la subiect, eu am alte notiuni ale termenului de “viata sociala” evident incompatibile cu ale oamenilor normali :) deci declar nul paragraful de mai sus referitor la viata sociala.

  si scuze lu razvan daca am presupus chestii aiurea.

 5. Mugur Says:

  as testa si eu varianta dar nu stiu daca as rezista asa de mult acasa

 6. Razvan Says:

  in teorie ar trebui sa ajute pentru cei cu familie, dar am citit niste bloguri ale unor oameni care fac asta, si aparent nu e la fel de bine cum as fi crezut :) in ericsson nu s-a pornit nici macar o zi pe saptamana de acasa?

 7. Mugur Says:

  inca nu se aude nimic, desi prin Italia cica ar fi cativa care lucreaza numai de acasa. Ar fi buna o zi pe saptamana de acasa si asa nu prea am ce face pe la servici :-)

Leave a Reply