Simularea alegerilor in 3 pasi

Urmeaza maine o simulare de alegeri. De ce simulare? Pentru ca au fost organizate cu scopul clar de a se sti invingatorii chiar dinaintea inceperii votului.
Aveti un pic de rabdare sa cititi pana la capat, va fi un post mai lung, pentru ca sunt in priza (Priza nu Criza, ca m-am saturat de cuvantu asta) :D

1. Mai intai data stabilita pentru alegeri. 30 noiembrie, fix inainte de ziua nationala, cand cei mai multi dintre “votanti” au o mini-vacanta, si nu se vor obosi sa voteze pentru ca nu o pot face decat in localitatea de domiciliu. Se va profita de indolenta romanilor cand vine vorba de vot (indolenta nu fara justificare dar totusi de neacceptat). Majoritatea vor prefera sa mearga la munte, sa-si faca poze cu telefonul pe partie, imbracati in pantofi si tocuri de +10cm. Motivul lor va fi ca sunt si asa stresati cu munca, prefera mai degraba sa se relaxeze decat sa voteze niste corupti – deci dupa cum spuneam intr-un post anterior, liderii de acum ne reprezinta, daca pe noi nu ne intereseaza atunci nici pe ei.
Deci cine va vota? In special pensionarii si oamenii care locuiesc in mediul rural, electorat traditional “apartinind” PSD.

2. Apoi uninominalul. Pana la urma candidatii sunt aceiasi ca si pana acum, singura diferenta e ca acum le vedem numele pe buletinul de vot si nu doar partidul. De exemplu ma uitam la candidatul PSD pentru colegiul meu (din Targoviste), si este un corupt din vechea garda, care a candidat si la alegerile precedente.

3. Si am mai dat peste articolul asta, care mi-a placut mult. Mai ales ideea blatului dintre PSD si PNL,  verosimil din pacate, chiar daca cele 2 partide trag teoretic in directii diferite.  De fapt exista o singura directie pentru politicienii nostri iubiti, aia in care placinta, din ce in ce mai groasa si pufoasa umflata cu bani de la mama UE, trebuie impartita. Si nu oricum, trebuie impartita sa ajunga la cine trebuie.

Deci cu ce ne vom alege dupa votul de maine?
In prima varianta ne vom alege cu PD-L, care va fi nevoit sa se alieze cu cineva. Cea mai putin rea varianta mi s-ar parea cu PNL, deci am vedea dupa ceva timp, iarasi certuri intre Base si Tari.

In a doua varianta ne vom alege cu PSD-PC-PNL, adica un monstru, un copil nou nascut hidos, de genul alora care mai sunt gasiti prin containerele de gunoi abandonati de mamele lor ingrozite. Numai ca noi nu il vom arunca, ci vom fi condusi de el, ne va reprezenta in relatiile cu Europa,  si ne va spune ca am facut progrese majore in combaterea coruptiei, chiar si fara nici un dosar penal finalizat.

Ce vom primi de la PSD-PC? Un pahar de apa in ochi de la domnul Marinescu.

Tags: , , ,
| November 29th, 2008 | Posted in Diverse aberatiuni |

6 Responses to “Simularea alegerilor in 3 pasi”

 1. Mugur Says:

  votezi?

 2. Razvan Says:

  dap, maine ma duc acasa la targoviste sa votez :)

 3. Mugur Says:

  bravo! si eu ma duc la ambasada sa votez ;-)

 4. Razvan Says:

  misto. cu cine votezi? :P

 5. razvan Says:

  sa inteleg ca e secret?? :D

 6. Mugur Says:

  am spus la mine pe blog

Leave a Reply