Plimbare la Milano

Profitand pentru prima data de preturile companiilor low cost, am dat o fuga pana in Milano. Zborul ok, cu exceptia faptului ca la wizz nu primesti loc, si lumea se buluceste mai ceva ca la rata de Titu sa prinda locuri, de parca ar fi mai multe bilete decat locuri si cineva ar ajunge sa stea in picioare. Banuiesc ca pentru o diferenta de pret atat de mare intre low cost si linii aeriene normale poate merita efortul.

Orasul mi-a placut, si ar placea oricui atras de un pic de cultura si istorie. O gramada de muzee cu lucrari destul de faimoase, inclusiv Cina cea de taina a lui Leonardo, pe care insa nu am vazut-o, aparent fiind nevoie de programare cu 2 saptamani inainte :)

Domul impresionant, mai ales prin mania detaliilor, probabil de aia a si durat vreo 400 de ani sa il termine :)

Mi-a placut ca foarte multe taxiuri din oras sunt hibride (Prius), as putea spune chiar majoritatea pe care le-am vazut. Mi-a placut ca puteai sa te plimbi in nestire si sa descoperi vreo biserica veche sau un alt obiectiv turistic. Nu mi-a placut faptul ca e un oras destul de scump. Mi-a placut ca am incercat o osteria, un fel de restaurant specific, apartinand unei familii, unde inclusiv bunicul servea clientii. Meniul era constituit din doar 2 pagini, dar suficient sa nu ne dam seama ce alegem, felurile de mancare fiind cu specific milanez, necunoscut pentru noi.

Mi-a placut zona lacului Como, foarte aproape de Milano, in care se refugiaza locuitorii orasului in weekend cand e invadat de turisti (si aici majoritatea erau cu ochi oblici).

E un loc bun de petrecut un weekend prelungit. Cateva poze, pe picasa (vezi link dreapta :) )

Tags: , , ,
| November 19th, 2008 | Posted in Calatorii |

Leave a Reply